Een website banner maken

Een website banner is een advertentie die vertoond wordt op een website. Meestal in de header, footer of een sidebar. Zo een website banner maken is niet moeilijk maar het is wel belangrijk dat hij er goed uitziet voor een zo groot mogelijke click through rate (CTR).

Voor het maken van een website banner kan je een gratis programma gebruiken of online via een website. Zoek je een eenvoudige te gebruiken en gratis programma dan raden we Paint.net aan.

https://www.getpaint.net/

Om in Paint.net een banner aan te maken ga je als volgt te werk.

1. Open het programma en kies bovenaan in het menu via afbeelding, formaat wijzigen. Kies de afmeting van de banner die je wenst te maken.

2. Kies in het menu bovenaan via lagen → “nieuwe laag”. Voor elk element in de banner heb je een aparte laag nodig. Dus heb je een achtergrond, een knop en een tekst dan heb je 3 lagen nodig.

website banner maken
website banner maken met Paint.net

3. Ontwerp elke laag. In het lagenvenster kan je steeds kiezen in welke laag je aan het werken bent. Met de knoppen in het lagenvenster of via het menu bovenaan kan je lagen naar voor of achter brengen.

4. Als het ontwerp naar je zin is kan je de banner opslagen als JPG of als PNG. Als de banner transparant moet zijn kies je PNG in alle andere gevallen JPG. Bij het oplaan let je ook de bestandsgrootte. Voor de bestandsgrootte van een website banner blijf je best onder de 100 kByte. Je kan dit instellen aan de linkerkant tijdens het opslaan.

Als je met Paint.net een animated GIF wenst te maken moet je eerste een plugin installeren. Op de forums van Paint.net vind je wat je zoekt. Een alternatief is alle slides van de gif te maken in Paint.net en deze vervolgens deze te importeren in een GIF maker programmaatje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *